Kalveropfok is de basis voor een duurzame veestapel
bio health rundvee It's about details
Geef jongvee voldoende én juiste aandacht!
bio health rundvee It's about details
Moeder en dochter zijn beide kwetsbaar
bio health rundvee It's about details
Vroegtijdige uitval gaat ten koste van het rendement
bio health rundvee It's about details

bio health rundvee

Voor het bestaansrecht van een melkveebedrijf is een duurzame veestapel essentieel. Een belangrijk onderdeel binnen het thema duurzaamheid is de levensduur van melkkoeien. Op dit moment gaat de gemiddelde melkkoe ongeveer drie lactaties mee. Wij zijn er van overtuigd dat de sector een grote stap kan zetten op gebied van duurzaamheid en rentabiliteit als de levensduur van melkkoeien wordt verlengd.

Een langere levensduur zorgt ervoor dat:

  • de opfokkosten per liter melk dalen
  • er minder jongveeopfok nodig is
  • er meer melk geproduceerd kan worden binnen de huidige fosfaatnormen

 

bio health rundvee programma: prestatieverhogend

Het bio health rundvee programma is ontwikkeld met de gedachte dat levensduur en diergezondheid nauw met elkaar zijn verweven. Daarom heeft het programma een sterke focus op de eerste maanden van de kalveropfok en op de transitieperiode, omdat de diergezondheid in deze periodes meest onder druk staan. Het programma bevat daarom niet alleen producten die de prestaties van uw dier verhogen, ze zijn ook juist gericht op de kwetsbare momenten in het leven van kalveren en koeien, zoals de eerste levensweken van het kalf (biest- en kalvermelkfase), de opfokfase tot de eerste inseminatie, de lactatiestart en de pieklactatie.

 

 

Wij helpen melkveebedrijven om duurzaam te produceren door de dieren gezond te houden waardoor de life-time-productie per koe wordt verhoogd. Wanneer zaken fout dreigen te gaan is tijdig bijsturen op elk detail belangrijk.

 

We denken mee over elk detail, want It’s about details!

 

calfStart

juniorGrowth

lactoStart

optiMilk