Moeder en kalf hebben extra aandacht nodig
bio lactoStart It's about details
Na het afkalven meteen energie, vocht én mineralen aanvullen!
bio lactoStart It's about details
Zo snel mogelijk weer aan het vreten
bio lactoStart It's about details
Bijsturen daar waar het nodig is
bio lactoStart It's about details

bio lactoStart

Eén van de grootste uitdagingen op een melkveebedrijf is om koeien goed door de transitieperiode heen te krijgen, zodat ze probleemloos aan de volgende lactatie (kunnen) beginnen.

 

Transitieperiode is een kwetsbare tijd

Een kwetsbare periode in het leven van een melkkoe is die rondom het afkalven. Er vinden namelijk grote veranderingen plaats waaronder de geboorte van het kalf, het op gang komen van de melkproductie en rantsoenwisselingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zich in deze transitieperiode zich problemen kunnen voordoen.

 

Meer energiebehoefte rondom afkalven

Direct na het afkalven is het van essentieel belang melkkoeien zo snel mogelijk weer aan het vreten te krijgen. Zodoende krijgt de koe weer energie, vitamines en mineralen binnen die juist ook na afkalven essentieel zijn.

 

Een melkkoe is als een topsporter en het komt, naast een goed uitgebalanceerd rantsoen, aan op de laatste details. Hierdoor kunnen belangrijke risico’s als melkziekte, slepende melkziekte, uierontsteking en klauwen onder controle worden gehouden. Als een koe na één lactatie al uitvalt, dan zijn de opfokkosten nog niet terugverdiend.  Het lang in productie houden van melkkoeien is daarom erg belangrijk voor het bedrijfsrendement.

Deze producten helpen om de transitieperiode door te komen:

  • topro Recover
  • topro KetoCare
  • topro Fosfor bolus
  • topro Dry bolus
  • topro Calcium bolus
  • topro Keto Duo bolus

Ga naar Topro Animal Health voor informatie én oplossingen

 

bio lactoStart