Meer levend geboren lammeren
bio health schaap en geit It's about details
Gezonde en vitale lammeren; dé basis van een rendabele bedrijfsvoering
bio health schaap en geit It's about details
Dieren presteren beter in een schone omgeving
bio health schaap en geit It's about details
bio health voor optimale dierprestaties!
bio health schaap en geit It's about details

bio health schaap & geit

In Nederland worden schapen en geiten gehouden voor zowel de productie van melk en wol, alsook voor de hobby. In beide gevallen geldt dat de dieren gezond moeten zijn. Voeding, verzorging (waaronder ook wormbestrijding) en hygiëne zijn hierbij van groot belang.

bio Health schaap & geit programma: prestatieverhogend

Met name bij schapen en geiten die worden gehouden voor de productie geldt dat de voeding van groot belang is. Er wordt namelijk veel van de dieren gevraagd. Problemen als slepende melkziekte komen dan ook regelmatig voor. Ook de vitamine- en mineralenhuishouding vraagt om aandacht. Uiteraard is de voeding van hobbydieren ook van groot belang, maar omdat er minder van deze dieren wordt gevraagd is de behoefte van het dier vaak ook minder.

Naast voeding is ook hygiëne van belang. Hygiëne van de huisvesting, met name rondom de lammertijd, helpt om jonge lammeren een goede start te geven. Maar ook de kwaliteit van het drinkwater is essentieel om dieren optimaal te laten presteren. Ook bij schapen en geiten geldt dat oog voor detail nodig is om gezonde dieren te krijgen.

We denken mee over elk detail, want It’s about details!

lambStart

optiSheep